Voordelig en snel

EEN CERTIFICAAT OP ZAK

  • Na het kiezen van een opleiding, verschijnt alle opleiding informatie onderaan het rooster met datums.
  • U kunt zich direct inschrijven voor een opleiding en-/ of examen naar wens in het rooster.
  • Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden neem gerust contact met ons op.
Overzicht opleidingen »
Soort Begindatum Einddatum Tijd Plaats Vrij Inschrijven
Datums, Tijd en Locatie worden in overleg met u gepland Inschrijven

Wat is HACCP?

Lekker eten is een kernproduct van onder andere de horeca, of het nou om een milkshake gaat of een viergangendiner. Hygiënisch werken oftewel voedselveilig werken is hierbij een vereiste, dit staat vastgelegd in een uitgebreid voedselveiligheid systeem, de zogenoemde HACCP.

HACCP is gebaseerd op de Hygiënecode voor de horeca en is afgeleid van Europese wetgeving.

Voor wie?

Deze HACCP cursus (Hygiënecode) is bedoeld voor alle voedsel- en levensmiddelen verstrekkende bedrijven. Zoals bijvoorbeeld een:

  • Hotel
  • Pension
  • Restaurant
  • Café
  • Cafetaria
  • Lunchroom
  • Cateringbedrijf
  • Slager
  • Bakker
  • Voedsel- & Levensmiddelenindustrie

Inhoud HACCP standaard training

Deze is interactief en wordt gegeven aan de hand van een PowerPoint-presentatie.

Te verwachten onderwerpen zijn:

  • Aantoonbaar voedselveilig werken
  • Training en instructie
  • Persoonlijke hygiëne
  • Schoonmaak
  • Temperatuurbeheersing
  • Kruisbesmetting
  • Ongediertebestrijding
  • Afval
  • Inrichten van bedrijfsruimten
  • Inkoop
  • Ontvangst goederen
  • Opslaan producten
  • (Voor)bereiden gerechten
  • Presenteren en serveren

Inhoud HACCP bouw & industrie gerelateerde training

Hierbij wordt er in een notendop gekeken, naar hoe (onder) aannemers volgens de Hygiënecode, verantwoord kunnen bouwen en onderhoud kunnen verrichten, aan  alle voedsel- en levensmiddelen verstrekkende bedrijven.

Te verwachten onderwerpen zijn:

  • Introductie HACCP
  • Aantoonbaar voedselveilig werken
  • Training en instructie
  • Persoonlijke hygiëne
  • Schoonmaak
  • Temperatuurbeheersing
  • Kruisbesmetting
  • Ongediertebestrijding
  • Afval
  • Inrichten van bedrijfsruimten
  • Voedsel en waren Autoriteit (VWA)
  • Wetgeving
  • HACCP partijen
  • HACCP beheersing
  • Bouwkundige voorzieningen
  • Gereedschap en apparatuur

Opleidingsduur

Een HACCP opleiding wordt gegeven, vanaf minimaal 10 deelnemers bij het Carrière Center en bestaat uit ongeveer een halve dag les met daarbij een officieel afsluitende toets van bekwaamheid. De les kan worden gegeven in één dag maar ook worden opgesplitst in meerdere dagdelen.

Geldigheidsduur

Een behaald HACCP certificaat kent geen geldigheidsduur. Er wordt wel geadviseerd om deze cursus elke drie jaar te herhalen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de Hygiënecode.

Like ons op Facebook!